Skip to main content

Bandar Baru Bangi

الســـــــــلام عليكم ........


Pagi jam 10 hari sabtu, saya ke Kajang.. Jalan dari Bangsar (Pantai) ke Kajang, saya ingat-ingat lupa aje...Tawakkal, Insya Allah jumpa kot.. tapi walaupun tawakkal, peta ada dalam kereta :) ..

Alhamdulillah, sampai gak saya ke Kajang...


Saya ambil laluan Lebuhraya Persekutuan > Lebuhraya KL-Seremban > Tol Sungai Besi.. (Kena bayar Tol plak) Jika menteri kene bayar Tol tak?? ohh paduhal "kata Org Serawak"...

dari Tol Sungai Besi > Tgk Signboard ke Kajang > Tol Kajang (alamak! Tol lagi.. kena POW plak duit odeng dek penyangak berlesen..) dari Tol Kajang tu > susur kiri ke Sungai Ramal (jika tak silap ejaan laaaa...) > sampai Bandar Kajang.. pi settle mana yang patut..


Sesudah tu, saya ke Bandar Baru Bangi.. Sysn 7... (Taman Kajang Impian)
Kemudian teringatkan Kawan yang sama2 mengajar kat kuching, skrg dia ada kat Bandar baru Bangi Sysn 4.. Terus saya tel la ke dia, alhamdulillah dia ada kt rumah...terus ke rumahnya kat Sysn 4 tu.. nilah orgnya...

Kenal ke orang tu ;) ... macam pernah tengok, tapi di mana yea....

emmm, itu aje... cu all again...


aNGaH's

Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

Berita : Ganjaran Khas Utk Pendidik

Kita nantikan khabar gembira dari kerajaan untuk warga pendidik....

Ganjaran Khas Utk Pendidik
Oleh MOHAMMAD YASIR JAAFAR

PORT DICKSON 18 Sept. - Kerajaan akan mengumumkan satu bentuk ganjaran khas kepada seluruh warga pendidik berdasarkan prestasi mereka menjelang Oktober ini.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi (gambar) berkata, ia selari dengan hasrat kerajaan mempertingkatkan akses pengajaran dan pendidikan berkualiti di negara ini.
''Ia masih pada peringkat penelitian yang kini sudah hampir 90 peratus selesai dibincangkan di bawah perincian Bidang Keberhasilan Utama Negara ketiga (NKRA-3).
''Saya yakin ia akan diumumkan sendiri oleh Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada bulan depan," kata beliau.
Mohd. Puad berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri program perjumpaan khas bersama warga pendidik daerah Port Dickson di sini malam tadi.
Beliau memberitahu, ganjaran itu akan diberikan kepada sekolah, pengetua dan guru di seluruh nega…