Skip to main content

MTAQ Bahagian/Daerah Kuching 2009


الســــــلام عليكم


9 April 2009

Bertempat di SMKA Matang, Kuching... Berlangsung Majlis Tadarus al-Quran Bahagian (nanti akan disebut "Daerah") Kuching. Tahniah di atas penganjuran tersebut oleh tuan rumah SMKA Matang... Mantap...


Saya dan akh Badie (SK Santubong) terlibat sebagai Urusetia dari PPD Kuching... berserta dengan ajk yang lain (kena sebut gak ke?)... emmm, Tak payah laa..... ;-)


Pengumuman rasmi akan diumumkan siapa yang mewakili Bahagian Kuching untuk bertanding di Peringkat Negeri di Sibu akhir bulan April nanti... Tahniah kepada yang berjaya.. Semua yang dipilih pada hari ini yang mewakili Zon A, Zon B, Padawan, Bau dan Lundu adalah yang berjaya... cuma yang paling berjaya sahaja akan mewakili Bahagian (Daerah Kuching)..


Name Tag MTAQ

*Saya dan akh Badie yang design name tag tu... Hehehe ok ke? ada komentar tentang design tu...
aNGaH's

Comments

  1. salah tu... amir sorang yang desing nametag tu... saya jd pemerhati je..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

Berita : Ramai minta taraf warganegara Malaysia!!

32,397 permohonan taraf warganegara akan selesai sebelum Disember - Hishammuddin
PUTRAJAYA: Sebanyak 32,927 permohonan taraf kewarganegaraan yang tertunggak dari Januari 2009 akan diproses sebelum penghujung tahun ini.
Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, perkara tersebut termasuk dalam agenda Petunjuk Prestasi Utama (KPI) kementeriannya bagi memastikan kes-kes tertunggak tersebut dapat diselesaikan secepat mungkin.
“Tidak mudah untuk menyelesaikan kes-kes tertunggak dengan cepat kerana setiap permohonan perlu diteliti dan disemak terlebih dahulu.
“Dengan kakitangan yang ramai diharapkan permohonan yang baru juga akan diselesaikan segera,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan Surat Ucapan Tahniah dan Surat Kelulusan Taraf Kewarganegaraan kepada 92 penerima di Jabatan Pendaftaran Negara di sini hari ini.
Menurut Hishammuddin, terdapat dua lagi agenda yang terdapat dalam KPI kementeriannya iaitu menyelesaikan kes pendaftaran lewat sijil kelahiran yang b…