Skip to main content

2011 : j-QAF di Sek. Men.

Makluman terkini... Kawe petiknya dari blog "kalammurabbi"

Ini apa yang kalammurabbi catat di blognya :

"Semalam (18 Mei 2009), saya mengikuti Mesyuarat Pembinaan Instrumen Pertandingan Bilik j-QAF Negeri Selangor anjuran JPS.

Dalam mesyuarat tersebut, dimaklumkan juga bahawa pada tahun 2011, pelaksanaan j-QAF akan diperluaskan ke SMK. Justeru, semua kohort 2005 dan 2006 berkemungkinan sama ada diWAJIBKAN atau PILIHAN, akan ditempatkan semula ke SMK bagi mengisi kekosongan jawatan Guru Pendidikan Islam j-QAF di sana.

Kepada sahabat-sahabat kohort 2005 dan 2006, bersedia lah untuk ke alam menengah pada tahun 2011 nanti.

Selain itu, kami dimaklumkan juga bahawa proses pengambilan j-QAF dan KPLI pada bulan Jun (Khas) telah pun selesai. Kemasukan ke sekolah dan maktab terpilih adalah pada pertengahan Jun nanti, atau awal Julai.

Manakala pengambilan KPLI dan j-QAF untuk Ambilan Januari 2010 pula, permohonan akan dibuka pada September 2009 nanti. Jangan terlepas peluang pula yer...
"
Kate kawe plok, adakah kekawan semua bersedia untuk ke Sekolah Menengah? Jika pilihan boleh dipilih... Manakala jika ianya WAJIB, maka tidak ada pilihan laaaaa.... terutama Sekolah Menengah di Sarawak?? hehehee 10x

Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

Berita : Ganjaran Khas Utk Pendidik

Kita nantikan khabar gembira dari kerajaan untuk warga pendidik....

Ganjaran Khas Utk Pendidik
Oleh MOHAMMAD YASIR JAAFAR

PORT DICKSON 18 Sept. - Kerajaan akan mengumumkan satu bentuk ganjaran khas kepada seluruh warga pendidik berdasarkan prestasi mereka menjelang Oktober ini.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi (gambar) berkata, ia selari dengan hasrat kerajaan mempertingkatkan akses pengajaran dan pendidikan berkualiti di negara ini.
''Ia masih pada peringkat penelitian yang kini sudah hampir 90 peratus selesai dibincangkan di bawah perincian Bidang Keberhasilan Utama Negara ketiga (NKRA-3).
''Saya yakin ia akan diumumkan sendiri oleh Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada bulan depan," kata beliau.
Mohd. Puad berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri program perjumpaan khas bersama warga pendidik daerah Port Dickson di sini malam tadi.
Beliau memberitahu, ganjaran itu akan diberikan kepada sekolah, pengetua dan guru di seluruh nega…