Skip to main content

Minyak Oh Minyak



Makluman yang saya sedut di website : http://www.tra***gk***.com/



PENDEDAHAN 1

Sekarang ni di 1Malaysia..kita rakyat menggunakan minyak:
Ron 92---- rm 1.70---- biasanye moto pakai/kete lama (senang kata minyak MERAH)
Ron 97---- rm 1.80---- biasanye kete baru pakai (minyak HIJAU)

berita YANG dicakapkan oleh menteri di ambik dari paper...baca bebaik...

"KUALA LUMPUR 12 Mei – Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) akan melancarkan minyak pelincir ron 95 hari ini dengan harga RM1.75 seliter bagi menggantikan petrol ron 92 yang digunakan sekarang.

Ia akan dilancarkan oleh Menterinya, Datuk Ismail Sabri Yaakob."

so meaning that pengganti minyak merah NAIK sebanyak 0.05 sen..BETUL akk ?

and then

"Sementara itu, harga bagi minyak petrol ron 97 akan dinaikkan kepada RM2.00 apabila penjualan minyak petrol ron 95 akan mula dikuatkuasakan September ini. - Utusan"

dan LAGI ron 97 jadi RM2.00, naik 0.30sen...

so keajaan DAH tipu kiter RAKYAT MALAYSIA..... kena tipo la kite kan??
maksudnya dua-dua miyak pon naik..

MERAH naik 0.05
HIJAU naik 0.30

Pastu kate kete baru and mewah pon boleh pakai minyak RON 95, yg mana pengganti kepada minyak merah ron 92.....INGAT KAMI BODOH KE>>>>

ROSAK ARR KERETA kami....
KERAJAAN nak ganti kee, kalu rosak....

Yang penting KERAJAAN CUBA mempermainkan kiter...

Apa-apa pun 1 September nanti Minyak tetap naik... ini membawa maksud : barang-barang di kedai akan NAIK gak leee... Penjual akan kata Minyak Naik.... alasan mereka.

merah naik 0.05
hijau naik 0.30
--------------------------------------------------------------------------------

PENDEDAHAN 2

Ron 97
------ Hijau

Rakyat sudah lama menggunakan minyak berkualiti paling rendah walaupun sebuah negara pengeluar minyak.........

Kalau nak dibandingkan di Singapura mereka menggunakan minyak....

RON 99 = Kualiti minyak yang lebih baik

Dah la sekarang bagi rakyat guna minyak tak berkualiti.....nak rompak duit rakyat.... naik kan harga minyak, kemudian suruh rakyat beli miyak yang lebih tak berkualiti.....(RON 95)


* Kita Rakyat Malaysia ???......

aNGaH's

Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

Berita : Ganjaran Khas Utk Pendidik

Kita nantikan khabar gembira dari kerajaan untuk warga pendidik....

Ganjaran Khas Utk Pendidik
Oleh MOHAMMAD YASIR JAAFAR

PORT DICKSON 18 Sept. - Kerajaan akan mengumumkan satu bentuk ganjaran khas kepada seluruh warga pendidik berdasarkan prestasi mereka menjelang Oktober ini.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi (gambar) berkata, ia selari dengan hasrat kerajaan mempertingkatkan akses pengajaran dan pendidikan berkualiti di negara ini.
''Ia masih pada peringkat penelitian yang kini sudah hampir 90 peratus selesai dibincangkan di bawah perincian Bidang Keberhasilan Utama Negara ketiga (NKRA-3).
''Saya yakin ia akan diumumkan sendiri oleh Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada bulan depan," kata beliau.
Mohd. Puad berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri program perjumpaan khas bersama warga pendidik daerah Port Dickson di sini malam tadi.
Beliau memberitahu, ganjaran itu akan diberikan kepada sekolah, pengetua dan guru di seluruh nega…