Skip to main content

Minyak Oh MinyakMakluman yang saya sedut di website : http://www.tra***gk***.com/PENDEDAHAN 1

Sekarang ni di 1Malaysia..kita rakyat menggunakan minyak:
Ron 92---- rm 1.70---- biasanye moto pakai/kete lama (senang kata minyak MERAH)
Ron 97---- rm 1.80---- biasanye kete baru pakai (minyak HIJAU)

berita YANG dicakapkan oleh menteri di ambik dari paper...baca bebaik...

"KUALA LUMPUR 12 Mei – Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) akan melancarkan minyak pelincir ron 95 hari ini dengan harga RM1.75 seliter bagi menggantikan petrol ron 92 yang digunakan sekarang.

Ia akan dilancarkan oleh Menterinya, Datuk Ismail Sabri Yaakob."

so meaning that pengganti minyak merah NAIK sebanyak 0.05 sen..BETUL akk ?

and then

"Sementara itu, harga bagi minyak petrol ron 97 akan dinaikkan kepada RM2.00 apabila penjualan minyak petrol ron 95 akan mula dikuatkuasakan September ini. - Utusan"

dan LAGI ron 97 jadi RM2.00, naik 0.30sen...

so keajaan DAH tipu kiter RAKYAT MALAYSIA..... kena tipo la kite kan??
maksudnya dua-dua miyak pon naik..

MERAH naik 0.05
HIJAU naik 0.30

Pastu kate kete baru and mewah pon boleh pakai minyak RON 95, yg mana pengganti kepada minyak merah ron 92.....INGAT KAMI BODOH KE>>>>

ROSAK ARR KERETA kami....
KERAJAAN nak ganti kee, kalu rosak....

Yang penting KERAJAAN CUBA mempermainkan kiter...

Apa-apa pun 1 September nanti Minyak tetap naik... ini membawa maksud : barang-barang di kedai akan NAIK gak leee... Penjual akan kata Minyak Naik.... alasan mereka.

merah naik 0.05
hijau naik 0.30
--------------------------------------------------------------------------------

PENDEDAHAN 2

Ron 97
------ Hijau

Rakyat sudah lama menggunakan minyak berkualiti paling rendah walaupun sebuah negara pengeluar minyak.........

Kalau nak dibandingkan di Singapura mereka menggunakan minyak....

RON 99 = Kualiti minyak yang lebih baik

Dah la sekarang bagi rakyat guna minyak tak berkualiti.....nak rompak duit rakyat.... naik kan harga minyak, kemudian suruh rakyat beli miyak yang lebih tak berkualiti.....(RON 95)


* Kita Rakyat Malaysia ???......

aNGaH's

Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

ASTRO Lintah Darat!!

Warna merah bawah tulisan astro tu lintah


Sedarkah kita?? Benar atau tidak kenyataan dari pihak Astro tentang kenaikan bayaran ASTRO...

Kenyataan ASTRO :

"Menurut Astro, peningkatan caj tersebut masih rendah berbanding stesen televisyen berbayar di negara lain seperti di United Kingdom yang meningkat sehingga 532 peratus, Hong Kong (501 peratus), Thailand (297 peratus), Singapura (282 peratus) dan Australia (172 peratus). Kenaikan di Malaysia cuma 100 peratus.

Bermula 1 Ogos lalu, peminat saluran sukan di stesen televisyen satelit berbayar, Astro telah terpaksa membayar lebih lapor akhbar Kosmo.

Kenaikan bayaran sebanyak RM12 itu ekoran peningkatan kos bagi hak penyiaran Liga Perdana England (EPL) baru-baru ini, kata Ketua Saluran Sukan Astro, Lee Choong Khay."

Komen : Hek eleh.. Puiitt.. yealah tu masih rendah berbanding tesen televisyen berbayar di negara lain.. tapi kualiti perkhidmatan, hampeh... Kenapa perlu dinaikan kos sedangkan bila aje hari hujan.. langsung t…

Lepasan SPM bakal ikuti kursus ijazah

PUTRAJAYA 24 Nov. - Pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) berpeluang mengikuti kursus ijazah sarjana muda pendidikan jawi, al-Quran, Bahasa Arab dan Fardu Ain (j-QAF) di Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM).Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Puad Zarkashi berkata, langkah tersebut bertujuan memenuhi keperluan 32,000 guru j-QAF menjelang 2010 di 6,314 buah sekolah rendah di seluruh negara.Menurutnya, pada masa ini terdapat 13,000 guru j-QAF di 4,723 buah sekolah rendah dan jumlah tersebut perlu ditambah apabila program j-QAF diperkenalkan di sekolah menengah.''Kita sebenarnya berdepan dengan masalah kekurangan calon guru j-QAF kerana kekurangan calon guru dari aliran agama, kalau hendak tunggu yang pulang dari Mesir dan Jordan, jumlahnya tidak ramai.''Sekarang ini kita sedang tunggu unjuran dari bahagian penyelidikan dan pembangunan kementerian untuk mengkaji jumlah guru j-QAF yang diperlukan sebelum proses pengambilan di…