Skip to main content

Usik Sikit.. Apa Kata Anda?


Salam...

Bukan nak provok.... cuma nak usik-usik dan cubit-cubit sikit saje... luahan orang yang macam asing aje kat tanahair sendiri... bukan tanah tumpah darah...


ni kawe sedut kat blog *********rakyat.blogspot.com

WHY 1 MALAYSIA NEED PASSPORT TO SABAH AND SARAWAK? (www.malaysiakini.com)

Aku tak nak cerita panjang-panjang, cuma nak bangkitkan 1 persoalan...

Bila sebut pasal 1 Malaysia, kenapa penduduk Semenanjung perlukan Passport kalau nak pergi ke Sabah atau Sarawak?

1Malaysia ke*****nya tu? lebih 50 tahun tak leh setel-setel lagi ke masalah tu?

Aku tambah lagi sikit...

1 Malaysia - Penduduk Semenanjung yang nak ke Sabah atau Sarawak perlukan passport... tak de Passport, no way... you're not invited to Sabah & Sarawak, walaupun Kad Pengenalan sama warna & samaa warganegara.

1 Malaysia - Penduduk luar negara, Myanmar, Filipina, Indonesia, Thailand, India, China, Uzbekistan, Afrika dan mana-mana penduduk luar negara luar masih boleh memasuki 1 Malaysia (termasuk Sabah & Sarawak) walaupun tiada passpot dan jugak Kad Pengenalan warganegara 1Malaysia. hebat kan?

Kalau betul-betul, aku ulang betul-betul dikumpul semua penduduk luar negara yang aku sebut tadi (yang tiada passport dan juga kad penegnalan warganegara 1Malaysia) kemungkinan besar boleh memenuhi seluruh negeri Johor.

1 malaysia betul-betul hebat..!



Ok dah abis apa yang kawe sedut kat blog tu...

Yang ini plak luahan kawe... mungkin ada antara kawan-kawan yang sampai kat Airport Kuching.. ternampak, terlihat, terkelih, tertengok, terpandang dan terkena dek PAPAN INI.. cuba tengok kat bawah... Tengok betuil-betuil....


Signboard Imigresen (Malaysia) "Paparan Biasa"


Signboard Imigresen jugak "Paparan Luar Biasa"

Nampak ke? ;-0

nTAH Laaa,............ tergamam kejap kawe masa tu kena marah dek imigresen tu.. darah dah naik 300%... ini ker Penjawat Awam yang pakai kat tali leher (tag) "Senyum Selalu"? ish! ish! teruknya.. nanti tak payah pakai la Tag Senyum selalu atau Smile Always.. buat malu kat gambar cartoon kuning tu aje...

Tapi kawe sabar aje.. Tetap bersabar... diaorng tak sedar ke kawe mai sini pun nak ngajor anak2 dia kat sekolah, nak suruh anak-anak dia kat s'wak nih pandai, jadi orang.. bukan jadi *******g.. bangsa dia jugok.. tapi ade ke marah2 plok kat kawe dan tanya soalan ******* gitu :) x boleh tulis "ditapis oleh FINAS"..

Lupa plok nak ambil nama Penjawat Awam yang bergelar Imegresen tu, dan lupa nak ambil gambar dia sekali.. jika kawe ambil gambar dia letak dalam blog nih... barulah dia glamour, glomuir le Imegresen tu.. siap dengan gambar dan siap dengan nama sekali, biar satu dunia kenal... baru WORLD....

Luahanku yang terpendam.... 2009

Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

Berita : Ganjaran Khas Utk Pendidik

Kita nantikan khabar gembira dari kerajaan untuk warga pendidik....

Ganjaran Khas Utk Pendidik
Oleh MOHAMMAD YASIR JAAFAR

PORT DICKSON 18 Sept. - Kerajaan akan mengumumkan satu bentuk ganjaran khas kepada seluruh warga pendidik berdasarkan prestasi mereka menjelang Oktober ini.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi (gambar) berkata, ia selari dengan hasrat kerajaan mempertingkatkan akses pengajaran dan pendidikan berkualiti di negara ini.
''Ia masih pada peringkat penelitian yang kini sudah hampir 90 peratus selesai dibincangkan di bawah perincian Bidang Keberhasilan Utama Negara ketiga (NKRA-3).
''Saya yakin ia akan diumumkan sendiri oleh Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada bulan depan," kata beliau.
Mohd. Puad berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri program perjumpaan khas bersama warga pendidik daerah Port Dickson di sini malam tadi.
Beliau memberitahu, ganjaran itu akan diberikan kepada sekolah, pengetua dan guru di seluruh nega…