Skip to main content

Usik Sikit.. Apa Kata Anda?


Salam...

Bukan nak provok.... cuma nak usik-usik dan cubit-cubit sikit saje... luahan orang yang macam asing aje kat tanahair sendiri... bukan tanah tumpah darah...


ni kawe sedut kat blog *********rakyat.blogspot.com

WHY 1 MALAYSIA NEED PASSPORT TO SABAH AND SARAWAK? (www.malaysiakini.com)

Aku tak nak cerita panjang-panjang, cuma nak bangkitkan 1 persoalan...

Bila sebut pasal 1 Malaysia, kenapa penduduk Semenanjung perlukan Passport kalau nak pergi ke Sabah atau Sarawak?

1Malaysia ke*****nya tu? lebih 50 tahun tak leh setel-setel lagi ke masalah tu?

Aku tambah lagi sikit...

1 Malaysia - Penduduk Semenanjung yang nak ke Sabah atau Sarawak perlukan passport... tak de Passport, no way... you're not invited to Sabah & Sarawak, walaupun Kad Pengenalan sama warna & samaa warganegara.

1 Malaysia - Penduduk luar negara, Myanmar, Filipina, Indonesia, Thailand, India, China, Uzbekistan, Afrika dan mana-mana penduduk luar negara luar masih boleh memasuki 1 Malaysia (termasuk Sabah & Sarawak) walaupun tiada passpot dan jugak Kad Pengenalan warganegara 1Malaysia. hebat kan?

Kalau betul-betul, aku ulang betul-betul dikumpul semua penduduk luar negara yang aku sebut tadi (yang tiada passport dan juga kad penegnalan warganegara 1Malaysia) kemungkinan besar boleh memenuhi seluruh negeri Johor.

1 malaysia betul-betul hebat..!



Ok dah abis apa yang kawe sedut kat blog tu...

Yang ini plak luahan kawe... mungkin ada antara kawan-kawan yang sampai kat Airport Kuching.. ternampak, terlihat, terkelih, tertengok, terpandang dan terkena dek PAPAN INI.. cuba tengok kat bawah... Tengok betuil-betuil....


Signboard Imigresen (Malaysia) "Paparan Biasa"


Signboard Imigresen jugak "Paparan Luar Biasa"

Nampak ke? ;-0

nTAH Laaa,............ tergamam kejap kawe masa tu kena marah dek imigresen tu.. darah dah naik 300%... ini ker Penjawat Awam yang pakai kat tali leher (tag) "Senyum Selalu"? ish! ish! teruknya.. nanti tak payah pakai la Tag Senyum selalu atau Smile Always.. buat malu kat gambar cartoon kuning tu aje...

Tapi kawe sabar aje.. Tetap bersabar... diaorng tak sedar ke kawe mai sini pun nak ngajor anak2 dia kat sekolah, nak suruh anak-anak dia kat s'wak nih pandai, jadi orang.. bukan jadi *******g.. bangsa dia jugok.. tapi ade ke marah2 plok kat kawe dan tanya soalan ******* gitu :) x boleh tulis "ditapis oleh FINAS"..

Lupa plok nak ambil nama Penjawat Awam yang bergelar Imegresen tu, dan lupa nak ambil gambar dia sekali.. jika kawe ambil gambar dia letak dalam blog nih... barulah dia glamour, glomuir le Imegresen tu.. siap dengan gambar dan siap dengan nama sekali, biar satu dunia kenal... baru WORLD....

Luahanku yang terpendam.... 2009

Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

ASTRO Lintah Darat!!

Warna merah bawah tulisan astro tu lintah


Sedarkah kita?? Benar atau tidak kenyataan dari pihak Astro tentang kenaikan bayaran ASTRO...

Kenyataan ASTRO :

"Menurut Astro, peningkatan caj tersebut masih rendah berbanding stesen televisyen berbayar di negara lain seperti di United Kingdom yang meningkat sehingga 532 peratus, Hong Kong (501 peratus), Thailand (297 peratus), Singapura (282 peratus) dan Australia (172 peratus). Kenaikan di Malaysia cuma 100 peratus.

Bermula 1 Ogos lalu, peminat saluran sukan di stesen televisyen satelit berbayar, Astro telah terpaksa membayar lebih lapor akhbar Kosmo.

Kenaikan bayaran sebanyak RM12 itu ekoran peningkatan kos bagi hak penyiaran Liga Perdana England (EPL) baru-baru ini, kata Ketua Saluran Sukan Astro, Lee Choong Khay."

Komen : Hek eleh.. Puiitt.. yealah tu masih rendah berbanding tesen televisyen berbayar di negara lain.. tapi kualiti perkhidmatan, hampeh... Kenapa perlu dinaikan kos sedangkan bila aje hari hujan.. langsung t…

Lepasan SPM bakal ikuti kursus ijazah

PUTRAJAYA 24 Nov. - Pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) berpeluang mengikuti kursus ijazah sarjana muda pendidikan jawi, al-Quran, Bahasa Arab dan Fardu Ain (j-QAF) di Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM).Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Puad Zarkashi berkata, langkah tersebut bertujuan memenuhi keperluan 32,000 guru j-QAF menjelang 2010 di 6,314 buah sekolah rendah di seluruh negara.Menurutnya, pada masa ini terdapat 13,000 guru j-QAF di 4,723 buah sekolah rendah dan jumlah tersebut perlu ditambah apabila program j-QAF diperkenalkan di sekolah menengah.''Kita sebenarnya berdepan dengan masalah kekurangan calon guru j-QAF kerana kekurangan calon guru dari aliran agama, kalau hendak tunggu yang pulang dari Mesir dan Jordan, jumlahnya tidak ramai.''Sekarang ini kita sedang tunggu unjuran dari bahagian penyelidikan dan pembangunan kementerian untuk mengkaji jumlah guru j-QAF yang diperlukan sebelum proses pengambilan di…