Skip to main content

E-Kod Untuk Emulsifier Lemak Babi

Salam semuanya... Perhatian !!! & TerPenting !!!

Pesan la kat isteri, suami & anak, baby sitters & sedara mara... Jangan main taram je beli makanan2 ringan... contohnya sprt apollo,srispy etc.
... print code ni simpan dlm wallet atau henset atau mana2 tempat yang mudah rujuk tika nak beli... refer bila nak beli... semoga Allah menghancurkan kaum2 yg zalim & musyrikin yg cuba menghancurkan Islam. wallahu a'lam


MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT


Jika ditemukan kod-kod berikut ini dalam kemasan produk yang akan kita beli, maka hendaknya dapat dihindari karena produk dengan kod-kod tersebut dibawah ini mengandung lemak babi.


E100, E110, E120, E 140, E141, E153;

E210, E213, E214, E216, E234,
E252, E270, E280;

E325, E326, E327, E334, E335, E336, E337;

E422, E430, E431, E432, E433, E434, E435, E436, E440, E470, E471, E472, E473, E474,
E475, E476, E477, E478, E481, E482, E483, E491, E492, E493;

E494, E495, E542, E570, E572, E631, E635, E904.


Adalah tanggung jawab kita semua sebagai umat Islam untuk mengikuti
syariat Islam dan juga memberitahukan informasi ini kepada


Yg jelas nye... Pringles pun ader gak lemak menatang ni...kalu deme xcaya tgk ader E471 kt ingredients nya tu... mmg patut lah Allah turunkan bala virus SELESEMA BABI influenza tu...

X heran lah kalau skrg ni ramai sgt samseng, yg muda, yg
tua..laki..pompuan...sama jer....solat yg wajib main tinggal jer..doa pun byk yg tak termakbul ekoran makanan2 seperti ni yg jadi darah daging...nauzubillah.. Astaqfirullah..

camner nak lahirkan lebih ramai islam yg betul2 'muslim'... dari kecik dah disuapkan dgn makanan2 mengarut ni...yg heran nya camner leh ader tanda HALAL bg makanan2 tersebut?
KerjA SIAPA la nih, yang mudah bagi status HALAL pad
a makanan yang ada benda2 HARAM tu... diorang yang buat kerja tu tak periksa dan check betul2 ke?... Bijaknya org2 kafir memperdayakan org2 islam hanya dgn makanan....Kebijaksanaan mereka xkan kekal lama...

Tp...ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah s
wt, org2 mukmin akan bangkit jua...
Jika kita sedar dan prihatin..forward lah untuk rakan2 seislam...semoga kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allah swt...


- sumber maklumat......... Nauzubillah...gambar adalah imej sebenar coklat CRISPY kesukaan ramai yang memang dimasukkan dalam kandungannya EMULSIFIER (E476) @ PEMBAUR (E476)... isk,isk,isk...tengok senarai kandungannya...jangan laaa makan, terus ditong sampahkann... Tak percaya kalu hangpa tengok la sendiri...Sunggooohhhh ada...!!!

sumber : http://bloghijat.blogspot.com/

Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

Berita : Ganjaran Khas Utk Pendidik

Kita nantikan khabar gembira dari kerajaan untuk warga pendidik....

Ganjaran Khas Utk Pendidik
Oleh MOHAMMAD YASIR JAAFAR

PORT DICKSON 18 Sept. - Kerajaan akan mengumumkan satu bentuk ganjaran khas kepada seluruh warga pendidik berdasarkan prestasi mereka menjelang Oktober ini.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi (gambar) berkata, ia selari dengan hasrat kerajaan mempertingkatkan akses pengajaran dan pendidikan berkualiti di negara ini.
''Ia masih pada peringkat penelitian yang kini sudah hampir 90 peratus selesai dibincangkan di bawah perincian Bidang Keberhasilan Utama Negara ketiga (NKRA-3).
''Saya yakin ia akan diumumkan sendiri oleh Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada bulan depan," kata beliau.
Mohd. Puad berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri program perjumpaan khas bersama warga pendidik daerah Port Dickson di sini malam tadi.
Beliau memberitahu, ganjaran itu akan diberikan kepada sekolah, pengetua dan guru di seluruh nega…