Skip to main content

Karnival Prasekolah Peringkat ZON 1 (Sarawak)

23 - 25 JUN 2009 Hotel Santubong Resort, Kuching


Kawe dan beberapa orang sahabat dari sekolah terlibat dengan karnival ini. Sekolah kawe di minta oleh Pejabat Pelajaran Daerah Kuching mengendalikan Pertandingan Hafazan untuk murid Prasekolah.

Suasana di dewan (Venue Pertandingan)

Maka setelah mesyuarat diadakan beberapa kali di peringkat sekolah mahupun di peringkat PPD.. kawe ditugaskan oleh Guru Besar menyiapkan soalan hafazan tersebut...

Muka depan Soalan Hafazan yang kawe buat..
(tp tidak digunakan semasa pertandingan krn pihak pejabat telah menyediakan plok.)

nie name tag kami

Mengikut tentatif yang diedarkan kepada AJK..Hafazan untuk murid Prasekolah akan dijalankan pada 24 Jun 2009... jam 8pg. Pada pagi tersebut kawe kena jadi Hakim gak... tapi kawe hakim yang tak beri markah! jadi Hakim Fatih Munabbih... bersama dgn kawe masa tu yang jadi Hakim antaranya :
  1. Ustaz Abdul Rahman SMK DPAH Abd. Gapor, Stampin
  2. Ustaz Hassan Basri SMK Teknik Sejingkat
  3. Ustaz Hisyam Shukri SK Gita
Barisan Hakim bersama Juruacara

Ibubapa yang mengiringi murid

Penyampaian cenderahati oleh Guru Besar kepada para hakim


Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

Berita : Ganjaran Khas Utk Pendidik

Kita nantikan khabar gembira dari kerajaan untuk warga pendidik....

Ganjaran Khas Utk Pendidik
Oleh MOHAMMAD YASIR JAAFAR

PORT DICKSON 18 Sept. - Kerajaan akan mengumumkan satu bentuk ganjaran khas kepada seluruh warga pendidik berdasarkan prestasi mereka menjelang Oktober ini.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi (gambar) berkata, ia selari dengan hasrat kerajaan mempertingkatkan akses pengajaran dan pendidikan berkualiti di negara ini.
''Ia masih pada peringkat penelitian yang kini sudah hampir 90 peratus selesai dibincangkan di bawah perincian Bidang Keberhasilan Utama Negara ketiga (NKRA-3).
''Saya yakin ia akan diumumkan sendiri oleh Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada bulan depan," kata beliau.
Mohd. Puad berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri program perjumpaan khas bersama warga pendidik daerah Port Dickson di sini malam tadi.
Beliau memberitahu, ganjaran itu akan diberikan kepada sekolah, pengetua dan guru di seluruh nega…