Skip to main content

Wabak Selesema Babi atau Influenza A (H1N1)

Alamak!! Terkejut gak kawe bila baca paper pg nih... cuba rujuk utusan online..
Sarawak dah semakin bertambah laa Pembawa SELSEMA BABI nie.... Kenapa la KERAjaan tak tembak aje BABI.. kat Sarawak niee, banyak betul BABI... kalau tengok tempat ternak BABI tu.. semua air kotor dari BABI disalurkan ke sungai... cuba tanya Karam Singh Walliya (TV3)

Sumber : Utusan Malaysia
29 Jun 2009 / 6 Rejab 1430

KUALA LUMPUR 28 Jun - Johor dan Sarawak hari ini mencatatkan satu kes baru jangkitan wabak selesema babi atau influenza A (H1N1), membuatkan kedua-dua negeri itu kini masing-masing mempunyai tiga kes positif H1N1.

*********************************************************
Sementara itu, di KUCHING, seorang pelajar berusia 17 tahun di Bintulu disahkan positif H1N1 pada pagi ini.

Timbalan Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Dr George Chan Hong Nam berkata, kes terbaru itu menjadikan jumlah positif H1N1 setakat ini di Sarawak adalah tiga orang. Beliau memberitahu, pelajar terbabit baru kembali ke Sarawak dari Melbourne, Australia pada 25 Jun lalu sebelum mengalami demam dan selesema.

"Pelajar tersebut menaiki pesawat MH128 dari Melbourne dan tiba di Kuala Lumpur pada pukul 6.25 pagi sebelum berlepas ke Bintulu menaiki pesawat MH2742 yang tiba pukul 1 petang," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini petang ini.

Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

Berita : Ramai minta taraf warganegara Malaysia!!

32,397 permohonan taraf warganegara akan selesai sebelum Disember - Hishammuddin
PUTRAJAYA: Sebanyak 32,927 permohonan taraf kewarganegaraan yang tertunggak dari Januari 2009 akan diproses sebelum penghujung tahun ini.
Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, perkara tersebut termasuk dalam agenda Petunjuk Prestasi Utama (KPI) kementeriannya bagi memastikan kes-kes tertunggak tersebut dapat diselesaikan secepat mungkin.
“Tidak mudah untuk menyelesaikan kes-kes tertunggak dengan cepat kerana setiap permohonan perlu diteliti dan disemak terlebih dahulu.
“Dengan kakitangan yang ramai diharapkan permohonan yang baru juga akan diselesaikan segera,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan Surat Ucapan Tahniah dan Surat Kelulusan Taraf Kewarganegaraan kepada 92 penerima di Jabatan Pendaftaran Negara di sini hari ini.
Menurut Hishammuddin, terdapat dua lagi agenda yang terdapat dalam KPI kementeriannya iaitu menyelesaikan kes pendaftaran lewat sijil kelahiran yang b…