Skip to main content

Wan Rabiatul Adawiyah Ver 3

Photo baby terkini...

Gambar ni dirakamkan oleh umminya semasa umminya berkesempatan balik kampung kat Trg bebaru nie.. kebetulan umminya kerja "shift malam". Kata umminya, Adawiyah sekarang dah mula mengeluarkan berbagai-bagai jenis bunyi.. kuat pulak tu...

Jika dia tengok orang, terus dia perhatikan.. ditengok dan ditenung lelama... jika dia tengok umminya.. dia akan terus pegang pipi umminya... yealah, kesian kat adawiyah.. abah kat kuching, ummi kat KL dan adawiyah plak kat TRG.. hati ummi dan abah mana yang sayu dan ..


Bersiap-siap, ummi nak bawa adawiyah pi jejalan.


Lenanya adawiyah.....


Adawiyah suka sangat buku kain yang ummi beli tu..
buku tu siap boleh mengeluarkan bunyi lagi..


Sukanya dia, gambar-gambar inilah pengubat rindu abah.


Masa ni adawiyah lepas mandi, umminya mandikan.
kata umminya, adawiyah suka siap bunyi lagi sukanya. masa ini umminya tengah pakai tudung. mungkin dia ingat umminya nak bawa di pi jejalan kot... padahal umminya tengah bersiap nak bertolak ke KL.. sebaik sahaja dia tengok umminya keluar rumah tanpa angkat/dukungnya.. terus dia terdiam dan terpinga-pinga aje.. kesian kat adawiyah..


Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

Berita : Ganjaran Khas Utk Pendidik

Kita nantikan khabar gembira dari kerajaan untuk warga pendidik....

Ganjaran Khas Utk Pendidik
Oleh MOHAMMAD YASIR JAAFAR

PORT DICKSON 18 Sept. - Kerajaan akan mengumumkan satu bentuk ganjaran khas kepada seluruh warga pendidik berdasarkan prestasi mereka menjelang Oktober ini.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi (gambar) berkata, ia selari dengan hasrat kerajaan mempertingkatkan akses pengajaran dan pendidikan berkualiti di negara ini.
''Ia masih pada peringkat penelitian yang kini sudah hampir 90 peratus selesai dibincangkan di bawah perincian Bidang Keberhasilan Utama Negara ketiga (NKRA-3).
''Saya yakin ia akan diumumkan sendiri oleh Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada bulan depan," kata beliau.
Mohd. Puad berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri program perjumpaan khas bersama warga pendidik daerah Port Dickson di sini malam tadi.
Beliau memberitahu, ganjaran itu akan diberikan kepada sekolah, pengetua dan guru di seluruh nega…