Skip to main content

Sabtu : 4 July (Bako National Park)

Sabtu : Bako National Park


Semalam (Jumaat mlm sabtu) kawe ada menerima sms dari akh Lan SKPulo.. bertanya utk ke Bako National Park... menarik dan best tu.. kawe pun royak nak join gakk.. nak pi gak... dok kat bumi serawak yang tak bertuah nih dah hampir 5 tahun (semenjak 2005-2009) tapi tak pernah sampai kat situ lagi.. dulu pernah sekali kawe plan dengan kekawan satu maktab nak ke situ dan berkhemah.. tetapi asyik nak balik je... pasal semenanjung tanah airku... mesti balik.. kat sini bukan tanah air... jika tanah air Malaysia, kenapa kawe masuk sarawak ni kena guna PASSPORT!! macam indon aje... sebut aje 1Malaysia.. tapi 1Malaysia yang hampeh... ada la...

pagi sabtu tu, kawe bersiap2 jam 7.30pg.. kawe pun ke rumah Lan & Sabri... kami bertolak jam 8pg dari rumah.. singgah kedai jap utk sarapan... sarapan pagi di Questary (kedai Makan).. masa order tu tengok anak murid yang bekerja kat kedai tu.. skrg dia dah Ting. 4... cepatnya masa berlalu.. dulu budak tu kecil aje..... beli air utk buat bekal masa jungle trakng nanti...

kami bertiga pun terus ke bako.. tentang bayaran boat ke Bako National Park tu adalah gak kawe tanya2 info dari cikgu2 yang mengajar kat sekolah, Thanks Faizal...

Sampai di Bako, pi melaporkan diri kat Sarawak Forestry...


Gambar dan cerita seterusnya selepas ini.......................


Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

Berita : Ganjaran Khas Utk Pendidik

Kita nantikan khabar gembira dari kerajaan untuk warga pendidik....

Ganjaran Khas Utk Pendidik
Oleh MOHAMMAD YASIR JAAFAR

PORT DICKSON 18 Sept. - Kerajaan akan mengumumkan satu bentuk ganjaran khas kepada seluruh warga pendidik berdasarkan prestasi mereka menjelang Oktober ini.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi (gambar) berkata, ia selari dengan hasrat kerajaan mempertingkatkan akses pengajaran dan pendidikan berkualiti di negara ini.
''Ia masih pada peringkat penelitian yang kini sudah hampir 90 peratus selesai dibincangkan di bawah perincian Bidang Keberhasilan Utama Negara ketiga (NKRA-3).
''Saya yakin ia akan diumumkan sendiri oleh Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada bulan depan," kata beliau.
Mohd. Puad berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri program perjumpaan khas bersama warga pendidik daerah Port Dickson di sini malam tadi.
Beliau memberitahu, ganjaran itu akan diberikan kepada sekolah, pengetua dan guru di seluruh nega…