Skip to main content

Sematan

27 & 28 June 2009

Sabtu dan Ahad bebaru kawe berkesempatan pi jejalan ke Sematan, Sarawak.. ikut kawan "dato" dari Telok Melano.. pi rehat dan tukar angin, lagipun nak memecah kesunyian diri tinggal seorang diri di Kuching... tanpa anak dan isteri... beginilah nasib diri, mengadu dan merayu kepada Pembesar tapi apakan daya.. siapa laaa kawe nie.... jikalah anak Pembesar.. Menteri KERAjaan.. Pengampu dsb.... anak Dato' ke... anak Ketua SekTor di Kementerian Pelajaran Ke? anak Ketua Sektor Pendidikan Islam JOHOR ke??? barulah dapat tukar ke Semenanjung... betul tak kekawan... hihiihihiiiiii

Lari dari kesibukan tugas... cadangnya nak ke Telok Melano, tengok keindahan pantai.. menaiki bot tetapi disebabkan kawe bertolak hari sabtu tu dah lewat, dah hari petang. maka tak dapat gak ke Telok Melano.. nak ke Telok Melano ada dua cara : ikut darat pun boleh dan ikut laut pun dapat gak.. ikut laut cepat sikit berbanding ikut darat kerana kedudukannya di teluk.. sila rujuk peta ;)

Laluan ke Telok Melano dgn menaiki BOT..

Ikut jalan darat boleeeehh, tak de masalah tapi terpaksa menempuhi onak dan duri. kena mengharungi sungai (kekadang ada jumpa BUAYA) hehheheh.. kerana tak ada jalan laa.."Dato" Telok Melano.. yang baju kuning tu..

Sematan pada waktu malam..
Dataran sematan (tempat menjamu selera) sunyi jee...

Gunung Gading (pandangan dari arah jeti Sematan)

Rumah putih yang 3 tingkat tu (Rumah adik Ketua Menteri Sarawak)
Siap ada jeti lagi... terus ke rumahnya..

Pulau Talang-Talang Kecil
(Tempat pembiakan penyu) macam Rantau Abang di Terengganu

Jeti Di Sematan (Tempat Bot berlabuh)

Suasana tenang dan damai di Jeti Sematan.
Indahnya Ciptaan Allah..Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

Berita : Ganjaran Khas Utk Pendidik

Kita nantikan khabar gembira dari kerajaan untuk warga pendidik....

Ganjaran Khas Utk Pendidik
Oleh MOHAMMAD YASIR JAAFAR

PORT DICKSON 18 Sept. - Kerajaan akan mengumumkan satu bentuk ganjaran khas kepada seluruh warga pendidik berdasarkan prestasi mereka menjelang Oktober ini.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi (gambar) berkata, ia selari dengan hasrat kerajaan mempertingkatkan akses pengajaran dan pendidikan berkualiti di negara ini.
''Ia masih pada peringkat penelitian yang kini sudah hampir 90 peratus selesai dibincangkan di bawah perincian Bidang Keberhasilan Utama Negara ketiga (NKRA-3).
''Saya yakin ia akan diumumkan sendiri oleh Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada bulan depan," kata beliau.
Mohd. Puad berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri program perjumpaan khas bersama warga pendidik daerah Port Dickson di sini malam tadi.
Beliau memberitahu, ganjaran itu akan diberikan kepada sekolah, pengetua dan guru di seluruh nega…