Skip to main content

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......

Gambaran Spirulina yang diternak


INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis mengenai spirulina luar negara boleh anda ketahui dengan cara menggunakan Search Engine ( TAIP PERKATAAN ) “Spirulina Pig Waste”. Walaupun makanan tersebut nampak ‘halal’, tetapi belum tentu proses penghasilannya betul-betul mengikut syariah dan selamat dari unsur-unsur haram.

“Bagi orang Islam, mereka harus memastikan spirulina yang dimakan bersih, suci dan HALAL. Bebas dari proses pembuatan yang melibatkan unsur-unsur haram seperti baja najis babi atau haiwan yang tidak disahkan HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)”

Untuk mengetahu cerita lebih lagi maka bacalah artikel dibawah ini... and juga click pada link dibawah artikel tersebut...

Artikel dari sumber : http://www.reenaonline.com/2008/05/spirulina-pig-waste.html

Mujur lah all this while masa orang tengah sibuk consume spirulina, tekak saya tak boleh terima anything that taste of rumput. Rupa2nya dia biak dlm najis!!!! Ciss!!

Masih ramai yang masih tidak tahu tentang kehalalan dan kesucian spirulina. Percaya atau tidak bahawa spirulina di western country dan tidak jauh dari negara kita thailand di tanam didalam kolam najis babi.

Asalnya spirulina adalah alga yang ditanam dlm air laut. Namun peringkat kajian saintis barat mereka menanam spirulina dlm kolam najis babi utk merawat sisa kumbahan air najis babi. Selepas itu mereka mendapati nutrien dlm spirulina semakin bertambah jika diternak di dalam air najis babi.

Memang mereka mendakwa bahawa ia utk merawat sisa najis dan spirulina itu boleh dijadikan makanan babi. Namun apakah produk yang berharga itu dibuang atau dijadikan makanan babi.

Apakah yang dimakan oleh saudara islam kita suci. Terpulang pada anda semua, surf dlm internet search SPIRULINA PIG WASTE dan lihat bagaimana byk kajian tentang kajian saintis barat bagi merosakkan bangsa kita.

Dibawah adalah contoh laman web:

http://www.grad.cmu.ac.th/abstract/2000/sci/abstract/sci05012.html


Comments

  1. Penghasilan spirulina boleh dilakukan tanpa melibatkan penggunaan najis Khinzir sila lawati laman web dibawah ini untuk mendapatkan penjelasan lanjut.

    http://wwwmybiotech-zulmat.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Berita : Selsema Babi di Sarawak

Pelajar 5 sekolah di Sarawak dikhuatiri terlibat
KUCHING 25 Julai - Pelajar dari lima buah sekolah di negeri ini dikhuatiri dijangkiti selesema babi atau influenza A (H1N1), kata Pengarah Pelajaran Negeri Sarawak, Dr. Julaihi Bujang.Beliau berkata, sekolah terbabit ialah Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Agama Kuching, Matang; SMK Bako, Kuching; SMK Medamit, Limbang;SMK Bakong, Miri dan Sekolah Kebangsaan (SK) Dato Traoh, Samarahan."Mereka dipercayai mempunyai simptom jangkitan selesema babi dan Jabatan Kesihatan negeri telah mengambil sampel mereka untuk ujian makmal,'' katanya kepada pemberita di sini hari ini.Menurut beliau, pihaknya masih menunggu keputusan ujian itu dan sekiranya berlaku kes positif H1N1, pelajar terbabit akan diarahkan menjalani pengawasan rumah.Julaihi memberitahu, setakat ini, empat buah sekolah telah ditutup tetapi dua daripadanya telah dibuka seperti biasa.Sekolah yang telah dibuka semula ialah SMK Agama Limbang dan SMK Sains Kuching manakala SMK…

Berita Lawak!!

Berita yang kawe baca jap tadi dari "malaysiakini".. nak tergelak rasanya.. Tapi dah tergelak pun dan tergolek2... Cerita Orang Besar dalam polis diraja malaysia.. kiranya Pembesar la dia ni.... Org glamour, selalu keluar TV.. mesti kawan2 kenal... cuba tgk gambar di bawah tuuu, kenal tak? hihiihi.... Kemudian baca berita yg kawe attach kat bwah...



Kemudian Sila baca berita di bawah ini..


KETUA POLIS SELANGOR KENA SAMAN TAK BAYAR DUIT TIKET - malaysiakini

SELANGOR CPO SUED FOR UNPAID TICKETS

A travel agency is suing Selangor police chief Khalid Abu Bakar and his wife for 'unpaid' business class air tickets from Kuala Lumpur to London and back amounting to RM41,868.

Besides the ticket price, Global Holiday Sdn Bhd is seeking eight percent in interest from the date the summons was issued and also other costs and relief deemed appropriate.

However, Khalid claimed that he paid the full amount to the ticketing agent who issued the tickets to him in 2007.

Khalid was then Crimina…