Skip to main content

Wan Rabiatul Adawiyah Ver. 4

Bebaru nie, minggu lepas... kawe berkesempatan kelik ke Semenanjung.. Semenanjung Tanahairku.. bukan Sarawak Tanahairku dan hari Isnin tu kawe ambil CRK.. "Cuti Rabu Khamis" hihihihi :)

lagipun abah kawe ada temujanji buat rawatan pakar kat Hospital Kota Bharu, Kelantan.. Bertemu/temujanji dengan doktor pakar jantung.. rawatan sakit jantung.. doa semoga abah cepat sembuh.. Insya Allah..

Kawe kelik pada hari Jumaat : 24 Julai 2009.. mengikut time asal flight dari Kuc ke Kul jam 5.00 ptg.. tapi flight AirAsia tu delay sampai lah jam 7.30 mlm.. hampeh punya AirAsia.. selalu aje delay... ni bussnieess punya kepala hotak... nak gabungkan penumpang dari 2 flight menjadi 1 flight... selepas tu delay tu tak ada pulok dimaklumkan, hantar masej ke.. bagitahu laa penerbangan tu delay.. lama kawe menunggu kat airport.. dah laaaa sekarang musim selsema BABI... jika ada makluman boleh kawe pi lewat sikit ke airport.. tak la lama sangat dok kawasan merbahaya 'dangerous zone'... hari tu sebelum balik, kawe dah beli mask (topeng) at guardian.. jadi macam GABAN plok pakai mask... dok2 kat airport tgk2 ada gak member kelik, iaitu Kak Eja dari SK Madrasah...

ni beberapa photo adawiyah terbaru yang sempat abahnya snap... buat pengubat rindu.. sekarang adawiyah dah boleh ngesot... laju gak kalu dia ngesot...

kawe ke kuching plok pada hari Isnin 27 Julai 09, flight petang jam 5... terima kasih hok pi ambil kawe at airport bebaru nie....












Abah teringat sangat kat adawiyah... rindu dengan suara adawiyah.... kekadang abah rasa jugak sedih kerana tak dapat melihat perubahan2 adawiyah membesar... begitu jugak ummi.. abah dan ummi buat yang terbaik utk adawiyah...

Comments

Popular posts from this blog

Spirulina Pig Waste!!

Orang memperkatakan Spirulina elok, ok dan macam2 lagi...Ramai di kalangan kita yang membeli dan memakan tablet yang bernama SPIRULINA tersebut.. adakah kita pastikan ianya halal???.. sekarang banyak SPIRULINA yang dijual dipasaran.. antaranya dari ELKEN, COSWAY dsb... ada org kata Spirulina dari ELKEN paling ok... ye ke?? Oleh itu kita kena periksa dan check dulu.. yang penting pastikan ianya HALAL.. dan jika tak ada logo HALAL.. tidak disahkan HALAL.. bacalah artikel di bawah......Gambaran Spirulina yang diternak

INGAT!! BERHATI-HATI DENGAN SPIRULINA YANG MENGGUNAKAN NAJIS KHINZIR SEBAGAI BAJA!

Spirulina yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia adalah Bersih Dan HALAL, Kenapa dikatakan bersih? Spirulina yang dihasilkan di Malaysia adalah melalui kaedah saintifik mengikut formula baru penanamannya. Spirulina yang diImport dari luar negara ternyata menggunakan baja yang tidak begitu baik untuk kesihatan malah ada yang ditanam dikawasan penternakan KHINZIR.

Pelbagai Kajian oleh ramai saintis …

ASTRO Lintah Darat!!

Warna merah bawah tulisan astro tu lintah


Sedarkah kita?? Benar atau tidak kenyataan dari pihak Astro tentang kenaikan bayaran ASTRO...

Kenyataan ASTRO :

"Menurut Astro, peningkatan caj tersebut masih rendah berbanding stesen televisyen berbayar di negara lain seperti di United Kingdom yang meningkat sehingga 532 peratus, Hong Kong (501 peratus), Thailand (297 peratus), Singapura (282 peratus) dan Australia (172 peratus). Kenaikan di Malaysia cuma 100 peratus.

Bermula 1 Ogos lalu, peminat saluran sukan di stesen televisyen satelit berbayar, Astro telah terpaksa membayar lebih lapor akhbar Kosmo.

Kenaikan bayaran sebanyak RM12 itu ekoran peningkatan kos bagi hak penyiaran Liga Perdana England (EPL) baru-baru ini, kata Ketua Saluran Sukan Astro, Lee Choong Khay."

Komen : Hek eleh.. Puiitt.. yealah tu masih rendah berbanding tesen televisyen berbayar di negara lain.. tapi kualiti perkhidmatan, hampeh... Kenapa perlu dinaikan kos sedangkan bila aje hari hujan.. langsung t…

Lepasan SPM bakal ikuti kursus ijazah

PUTRAJAYA 24 Nov. - Pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) berpeluang mengikuti kursus ijazah sarjana muda pendidikan jawi, al-Quran, Bahasa Arab dan Fardu Ain (j-QAF) di Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM).Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Puad Zarkashi berkata, langkah tersebut bertujuan memenuhi keperluan 32,000 guru j-QAF menjelang 2010 di 6,314 buah sekolah rendah di seluruh negara.Menurutnya, pada masa ini terdapat 13,000 guru j-QAF di 4,723 buah sekolah rendah dan jumlah tersebut perlu ditambah apabila program j-QAF diperkenalkan di sekolah menengah.''Kita sebenarnya berdepan dengan masalah kekurangan calon guru j-QAF kerana kekurangan calon guru dari aliran agama, kalau hendak tunggu yang pulang dari Mesir dan Jordan, jumlahnya tidak ramai.''Sekarang ini kita sedang tunggu unjuran dari bahagian penyelidikan dan pembangunan kementerian untuk mengkaji jumlah guru j-QAF yang diperlukan sebelum proses pengambilan di…